Juuuj tak táto jarná bábovka sa fakt vydarila. Viem, že by som nemala #glutenovaintolerancia, priznávam sa, dala som si 😇 a stála za to! Najlepšie na tejto bábovke hneď po jej vláčnej chuti je to, že v skutočnosti obsahuje pomerne málo tukov a agáve sirup namiesto cukru. Takže maškrtiť (s mierou!) môžete aj počas jarných mesiacov, kedy organizmus potrebuje nízko-tučnú stravu.
Prečítať si viac o tom, prečo je dôležité konzumovať na jar sezónnu stravu a ako vám môžu tieto potraviny pomôcť v prevencii a liečbe typických jarných ochorení, môžete na stránke Sezónna strava: Jar.
Počet porcií | Počet kalórií | Dĺžka prípravy / pečenia | Vhodné ako | Sezóna |
---|---|---|---|---|
12 | 241 | 15 / 35 minút | Dobrota | Jar |
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 250 ml nízko-tučného mlieka
- 2 vajíčka
- 200g agáve sirupu
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 mäkší banán
- hrsť nahrubo pomletých vlašských orechov
- hrsť nahrubo pomletej 70% horkej čokolády
- hrsť hrozienok
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Pozrite si aj ďalšie jarné recepty ako napríklad:
Inštrukcie
KROK 1
Postup je obzvlášť jednoduchý. Najprv vymiešame dohladka múku, mlieko, vajíčka, agáve a olivový olej. Potom pridáme prášok do pečiva, sódu bikarbónu, koreniny a citrónovú šťavu. Na záver vmiešame roztlačený banán, orechy, čokoládu a hrozienka.
KROK 2
Formu na bábovku vymažeme, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme odhadom 35 minút na 180 stupňov. To, či je bábovka zvnútra upečená zistíme tak, že do nej pichneme špajlu, na ktorej nezostane cesto.
Dobrú chuť!