Jarná bábovka s agáve sirupom

Juuuj tak táto jarná bábovka sa fakt vydarila. Viem, že by som nemala #glutenovaintolerancia, priznávam sa, dala som si 😇 a stála za to! Najlepšie na tejto bábovke hneď po jej vláčnej chuti je to, že v skutočnosti obsahuje pomerne málo tukov a agáve sirup namiesto cukru. Takže maškrtiť (s mierou!) môžete aj počas jarných mesiacov, kedy organizmus potrebuje nízko-tučnú stravu.

Prečítať si viac o tom, prečo je dôležité konzumovať na jar sezónnu stravu a ako vám môžu tieto potraviny pomôcť v prevencii a liečbe typických jarných ochorení, môžete na stránke Sezónna strava: Jar.

Počet porciíPočet kalóriíDĺžka prípravy / pečeniaVhodné akoSezóna
1224115 / 35 minútDobrotaJar

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 250 ml nízko-tučného mlieka
  • 2 vajíčka
  • 200g agáve sirupu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 mäkší banán
  • hrsť nahrubo pomletých vlašských orechov
  • hrsť nahrubo pomletej 70% horkej čokolády
  • hrsť hrozienok
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Pozrite si aj ďalšie jarné recepty ako napríklad:

Inštrukcie

KROK 1

Postup je obzvlášť jednoduchý. Najprv vymiešame dohladka múku, mlieko, vajíčka, agáve a olivový olej. Potom pridáme prášok do pečiva, sódu bikarbónu, koreniny a citrónovú šťavu. Na záver vmiešame roztlačený banán, orechy, čokoládu a hrozienka. 

KROK 2

Formu na bábovku vymažeme, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme odhadom 35 minút na 180 stupňov. To, či je bábovka zvnútra upečená zistíme tak, že do nej pichneme špajlu, na ktorej nezostane cesto.

Dobrú chuť!

Previous

Pracovné listy pre malú princeznú

Hravá meditácia pre deti

Next

Vložiť komentár

%d blogerom sa páči toto: