Odkedy som tento famózny šalát odkukala z jednej letnej grilovačky patrí k mojim najobľúbenejším, no farmársky dressing si na neho robím doma sama. Jednak je bez chémie a zároveň aj trošku pikantnejší, čo je na jar lepšie na podporu trávenia. Dnes sme sa ho opäť nevedeli dojesť. Vždy, keď spravím plnú veľkú misu, zázrakom zmizne do druhého dňa. Vynikajúco sa hodí ku grilovanej kuracine aj na Veľkú noc k rezňom ako alternatíva zemiakového šalátu.
#dnesjem #salat #bezchemie #zdravastrava #hravozdravo
Počet porcií | Počet kalórií | Dĺžka prípravy | Vhodné ako | Sezóna |
10 | 224 | 30 minút | Šalát | Jar |
Ingrediencie
- ½ hlávkového šalátu
- 1 hlávka čínskej kapusty
- 1 šálka mrazenej kukurice
Domáci farmársky dressing
Domáca majonéza:
- 1 žĺtko
- 1 lyžička plnotučnej dijónskej horčice
- 150 ml extra panenského olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie a citrónová šťava podľa chuti
K tomu:
- 1 šálka nízko-tučnej kyslej smotany
- 1 hrsť nasekanej pažítky
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- ½ cibule
- 1 cesnak

Postup
Najprv si pripravíme domácu majonézu: Vajíčka a horčicu vyberieme aspoň hodinu vopred z chladničky, aby pri príprave mali izbovú teplotu. Následne žĺtko vymiešame s horčicou. Počas šľahania po kvapkách prilievame olej, až kým zmes nezačne hustnúť a naberať na objeme. Potom dochutíme soľou, korením a pár kvapkami citrónovej šťavy.
Šalát a čínsku kapustu umyjeme a nakrájame. Mrazenú kukuricu pár minút povaríme v osolenej vode. Zlejeme a premiešame so šalátom.
Domácu majonézu spolu s ostatnými ingredienciami na farmársky dressing spolu rozmixujeme, nalejeme na šalát a dobre premiešame.
Dobrú chuť!