Recept: Roztopený Olaf

Vyskúšajte tento všestranný a pritom zdravý recept pre každú malú obdivovateľku Ľadového kráľovstva. Či už plánujete oslavu narodenín, chcete vašu malú Elsu odmeniť alebo hľadáte recept na spoločné varenie, pri ktorom vám bude ochotne pomáhať, toto je ideálny nápad. U nás mal veľký úspech. Malá Elsa sa chcela vo veľkom zapájať a pomáhať: očistila banán aj ho nakrájala pomocou detského nožíka, podávala piškóty a ovocie do pohárov, premiešala smotanu s medom a dokonale pooblizovala všetky zbytky čokolády z varešky aj misky. Potom sa celé doobedie nevedela dočkať, kým čokoláda stuhne a bude môcť ochutnať roztopeného Olafa. Samozrejme ruky, vlasy a gombíky boli zjedené ako prvé 🤫
#dnesjem #olaf #ladovekralovstvo #dobrota #predeti #hravozdravo

Počet porciíPočet kalóriíDĺžka prípravy / tuhnutiaVhodné akoSezóna
12 menších26520 / 120 minútDobrotaJeseň, Zima

Ingrediencie

  • 2 šálky kyslej smotany
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 2 lyžice medu
  • 1 šálka piškótov (kto chce/musí môže použiť bezlepkové)
  • 2 šálky ovocia

Na dozdobenie Olafa:

  • polovica 70% Lindt čokolády 
  • 1 lyžica masla
  • 12 ks oranžových gumených medvedíkov
  • 24 ks cukrových očí

Postup

Čokoládu s maslom roztopíme a premiešame nad parou. Naplníme cukrársku zdobiacu ceruzku a na papier na pečenie vytvarujeme Olafovi ruky, vlasy a gombíky. Jednotlivé časti tvarujeme radšej hrubšie, aby sa nepolámali, keď nimi budeme zdobiť poháre. Následne necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 2-3 hodiny.

Do pohárov rozdelíme piškóty a nakrájané ovocie. 

Smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu a med. Dobre premiešame a rozdelíme do pohárov. Dáme do chladničky.

Keď sú čokoládové časti stuhnuté, ozdobíme nimi poháre. Z oranžových gumených medvedíkov vystrihneme nos a nakoniec pridáme cukrové oči.

Dobrú chuť!

Previous

Pečený losos s topinamburom

Šalát s domácim farmárskym dressingom

Next

Vložiť komentár

%d blogerom sa páči toto: