Muffinky snov podľa Omy

Hovorí sa, že najlepšie chutí vždy jedlo od mamy. A v prípade týchto muffiniek to platí na tisíc percent. Síce ide o recept, v ktorom je múka, ktorú nemôžem, cukor a dokonca aj likér 😳, nikdy neodolám… Kto ochutnal, všetci sa zhodli, že sú to najlepšie muffiny EVER! A tak s dovolením našej (už) Omy sem dávam jej výnimočný recept na muffinky snov. Mimochodom, už nezostala ani jedna, ešteže som stihla odfotiť aspoň tú svoju. 🙈

#dnesjem #muffiny #kukavicke #dobrota #akoodbabicky #mandarinky #amareto #hravozdravo

Ingrediencie

  • 1 konzerva mandarínok
  • 175 g masla
  • 150 g trstinového cukru
  • 3 vrecúška vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice pomarančového džúsu
  • 1 lyžica amareta
  • 175 g hladkej múky
  • 1 vanilkový puding v prášku
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • mandľové lupienky na posypanie

Šesť „muffinkovských“ prikázaní podľa Omy

  • Pred pečením vyhrejeme rúru a mriežku dáme do stredu.
  • Formičky nenapĺňame až po okraj.
  • Pozor na teplotu surovín! Maslo treba najprv rozpustiť a nechať vychladnúť. Vajíčka musia mať izbovú teplotu.
  • Hlavne! Osobitne zmiešať suché a tekuté suroviny, potom ich spojiť, ale iba zľahka, hrudky nie sú chybou.
  • Po vybratí muffiniek z rúry ich treba nechať 15 minút chladnúť na mriežke.
  • Ideálne je zjesť muffinky najneskôr 2 dni po upečení. Dajú sa aj zmraziť (ale to moc nehrozí 😊).

Postup

Maslo s trstinovým a vanilkovým cukrom a soľou vyšľaháme. Postupne vmiešame vajíčka a šľaháme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom pridáme pomarančový džús a amareto.

Múku zmiešame s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Všetky ingrediencie spojíme a vymiešame cesto.

Papierové košíčky naplníme cestom do ¾, do každého zatlačíme mandarínky a posypeme mandľovými lupienkami.

Pečieme cca 20 minút na 175-180 stupňoch.

Dobrú chuť!

Previous

Batátovo-fazuľový guláš

Zmrzlina pre deti, alergikov aj vegánov

Next

Vložiť komentár

%d blogerom sa páči toto: