Hovorí sa, že najlepšie chutí vždy jedlo od mamy. A v prípade týchto muffiniek to platí na tisíc percent. Síce ide o recept, v ktorom je múka, ktorú nemôžem, cukor a dokonca aj likér 😳, nikdy neodolám… Kto ochutnal, všetci sa zhodli, že sú to najlepšie muffiny EVER! A tak s dovolením našej (už) Omy sem dávam jej výnimočný recept na muffinky snov. Mimochodom, už nezostala ani jedna, ešteže som stihla odfotiť aspoň tú svoju. 🙈
#dnesjem #muffiny #kukavicke #dobrota #akoodbabicky #mandarinky #amareto #hravozdravo
Ingrediencie
- 1 konzerva mandarínok
- 175 g masla
- 150 g trstinového cukru
- 3 vrecúška vanilkového cukru
- štipka soli
- 3 vajcia
- 3 lyžice pomarančového džúsu
- 1 lyžica amareta
- 175 g hladkej múky
- 1 vanilkový puding v prášku
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- mandľové lupienky na posypanie
Šesť „muffinkovských“ prikázaní podľa Omy
- Pred pečením vyhrejeme rúru a mriežku dáme do stredu.
- Formičky nenapĺňame až po okraj.
- Pozor na teplotu surovín! Maslo treba najprv rozpustiť a nechať vychladnúť. Vajíčka musia mať izbovú teplotu.
- Hlavne! Osobitne zmiešať suché a tekuté suroviny, potom ich spojiť, ale iba zľahka, hrudky nie sú chybou.
- Po vybratí muffiniek z rúry ich treba nechať 15 minút chladnúť na mriežke.
- Ideálne je zjesť muffinky najneskôr 2 dni po upečení. Dajú sa aj zmraziť (ale to moc nehrozí 😊).
Postup
Maslo s trstinovým a vanilkovým cukrom a soľou vyšľaháme. Postupne vmiešame vajíčka a šľaháme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom pridáme pomarančový džús a amareto.
Múku zmiešame s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Všetky ingrediencie spojíme a vymiešame cesto.
Papierové košíčky naplníme cestom do ¾, do každého zatlačíme mandarínky a posypeme mandľovými lupienkami.
Pečieme cca 20 minút na 175-180 stupňoch.
Dobrú chuť!