Pohánkové palacinky plnené medvedím cesnakom a špenátom

Pohánkové palacinky plnené špenátom s medvedím cesnakom patria medzi moje najobľúbenejšie jarné recepty. Kombinácia ingrediencií v recepte je ideálne vyvážená na jarné obdobie tak, ste si dobre pochutili a zároveň, aby sa zdravotné benefity týchto potravín navzájom podporovali. 

Ideálna kombinácia na jar

Plnka zo špenátu a medvedieho cesnaku

Táto kombinácia zelených listov je nielen vynikajúca, ale má aj mnoho zdraviu prospešných benefitov. Typické jarné potraviny sú dôležité pre detoxikáciu, zbavenie sa hlienov a prebytočnej vody. Zároveň sú bohaté na chlorofyl, ktorý sa používa ako strava pre prospešné baktérie v črevnom trakte. 

Pohánkové palacinky

Pohánkové palacinky predstavujú skvelú nízko-tučnú prílohu k jarnej plnke. Pohánkou si môžete spestriť paletu konzumovaných obilnín. Patrí medzi výživné pseudoobilniny, ktoré boli dlho neprávom podceňované. Ak si zvolíte do receptu nízko-tučné mlieko, recept tak získa prirodzené vlastnosti na spálenie prebytočného tuku zo zimy.

Prečítať si viac o tom, prečo je dôležité konzumovať na jar sezónnu stravu a ako vám môžu tieto potraviny pomôcť v prevencii a liečbe typických jarných ochorení, môžete na stránke Sezónna strava: Jar.

Počet porciíPočet kalóriíDĺžka prípravy / vareniaVhodné akoSezóna
341030 / 15 minútObed, VečeraJar

Ingrediencie

  • 1 ks vajce
  • 4 lyžice pohánkové múky
  • 4 lyžice univerzálnej bezlepkovej múky
  • 1 a pól hrnčeka nízko-tučného mlieka
  • polovica hrnčeka vody
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g medvedieho cesnaku
  • Lyžička bezlepkovej kukuričného škrobu
  • 1 ks jarná cibuľka
  • podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a kurkuma
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica ghee

Inštrukcie

KROK 1

Vajíčko rozšľaháme v hrnčeku mlieka, pridáme štipku soli a 8 kopcovitých lyžíc pohánkovej a bezlepkovej múky (1:1). Cesto musí byť vláčne, podľa potreby pridáme mlieko alebo múku. Z naberačky cesta na kvapke oleja opečieme na panvici postupne každú palacinku z oboch strán.

KROK 2

Na lyžici ghee na panvici opražíme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľu. Pridáme čerstvý špenát a medvedí cesnak (1:1), dochutíme soľou, korením, kurkumou a podlejeme polovicou pohára vody. Zmes na miernom ohni dusíme, kým sa voda neodparí (cca 5 minút). Potom ju podlejeme mliekom zmiešaným s lyžičkou kukuričného škrobu a pár minút povaríme. Hotové palacinky naplníme špenátovou plnkou, ozdobíme lístkom špenátu a podávame.

Dobrú chuť!

Previous

Moje overené detoxikačné trio

Jar z pohľadu Tradičnej čínskej medicíny

Next
%d blogerom sa páči toto: