Jablková štrúdľa

Dnes sa u nás pieklo na „objednávku“ pre meninového oslávenca. Obľúbená jablková štrúdľa plná zdravých jabĺčok s minimom cukru a aj napriek tomu sladučká a vláčna. K rannej kávičke doslova spievala. Pravdou je, že by sa dala vylepšiť o domáce cesto, ale neviem ako vy, ja nemám na vyťahovanie cesta trpezlivosť ani čas. Takto vám jej zaberie asi len 10 minút, čas zostáva na podstatnejšie veci a aj napriek tomu je (respektíve bola) vynikajúca 😊 …

#dnespeciem #strudla #meniny #jablka #hravozdravo #yummy #sweet #dessert #foodblogger 

Počet porciíPočet kalóriíDĺžka prípravy / pečeniaVhodné akoSezóna
129110 / 15 minútDobrotaJeseň, Zima

Ingrediencie

  • 3 veľké jablká
  • 3 lyžice strúhanky
  • 1 balík škoricového cukru
  • hrsť sušených hrozienok
  • hrsť mandľových hobliniek
  • 1 štrúdľové alebo lístkové cesto (dá sa kúpiť aj bezlepkové)
  • 1 vajíčko a mandľové hoblinky na potretie

Postup

Jablká očistíme, nastrúhame, pridáme všetky ostatné ingrediencie a dobre premiešame.

Lístkové cesto necháme pár minút postáť na izbovej teplote, potom ho rozvinieme na plech a pripravenú plnku poukladáme do stredu.

Spodnú časť cesta preložíme tak, aby sme prekryli celú plnku. Konce cesta prstami potlačíme, aby sa spojili. Potom preložíme vrchnú časť cesta a štrúdľu opatrne otočíme. 

Vrch štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľovými hoblinkami.

Dáme piecť na 200 stupňov na 15 minút.

Dobrú chuť!

Previous

Kelový prívarok

Čo s korkami? Čarovná lienka, pečiatky aj loďky

Next

Vložiť komentár

%d blogerom sa páči toto: