Banánové muffiny

Komu chutí banánový chlieb? Poznám niečo ešte lepšie: Banánové muffiny. Dom sa pri ich pečení rozvonia rovnako krásne, chutia veľmi podobne, ale sú nadýchanejšie a vláčnejšie a navyše aj hygienickejšie! Každý si chytí len tú svoju, čo je v dnešnej dobe na nezaplatenie. Ak aj vám doma začínajú hnednúť banány, bola by ich škoda nezužitkovať. Sú bohaté na vlákninu, draslík, vitamíny aj fytochemikálie. Jedna takáto muffina vám napríklad pokryje 10% odporúčanej dennej dávky draslíka a 6% vlákniny. Tento recept navyše využíva prirodzenú sladkú chuť banánov, vďaka čomu stačí pomerne málo pridaného cukru. Pritom najjednoduchší recept na svete, na ktorý nepotrebujete vyťahovať žiadny prístroj, stačí všetko zmiešať. Ja som dnes robila bezlepkovú verziu v troch veľkostiach od najmenších po najväčšie v závislosti od veľkosti domáceho žrúta. 😁

#dnesjem #muffiny #kukavicke #banan #dobrota #bezlepku #hravozdravo

Počet porciíPočet kalóriíDĺžka prípravy / pečeniaVhodné akoSezóna
1220710 / 20 minútDobrotaJeseň, Zima

Ingrediencie

  • 3-4 veľké prezreté banány
  • 80 g trstinového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 250 g hladkej múky (pre bezlepkovú verziu nahraďte 1:1 pohánkovou vs univerzálnou bezlepkovou)
  • 80 g ghee alebo masla

Postup

Vajce zmiešame s cukrom a necháme chvíľu postáť, kým sa cukor neroztopí. 

Pridáme roztopené maslo, čiastočne roztlačené banány, múku, soľ a prášky. 

Premiešame a vypracujeme cesto, ktoré nalejeme do košíčkov do plechu na muffiny. 

Pečieme 20 minút na 160 stupňoch. 

Dobrú chuť!

Previous

Nevyhadzujte staré oblečenie

Vietnamská polievka Pho Bo

Next

Vložiť komentár

%d blogerom sa páči toto: